Zo vind je de perfecte douchecabine

Een douchecabine is in vrijwel iedere badkamer te vinden. Net als een badkamermeubel is een douchecabine vrijwel altijd een vast onderdeel van de badkamer.

Een cabine is een glazen cabine die het water tegenhoudt. Zo wordt niet heel je badkamer nat als je een douche gaat nemen.

Omdat een douchecabine zo’n belangrijk onderdeel van een badkamer is, kan een douchecabine de uitstraling van je badkamer maken of breken.

Je kan nog zo’n mooie badkamer hebben, maar als daar een lelijke douche in zit, dan blijft de badkamer toch nog een minder prettige uitstraling hebben.

Het goede nieuws is echter dat een cabine makkelijk vervangen kan worden. Als je een oudere badkamer hebt en je wilt die eens een opknapbeurt geven, dan is het plaatsen van een nieuwe douche een optie die je zeker moet overwegen.

Duurzame onder de douche

Uiteraard heb je als je een nieuwe badkamer gaat plaatsen ook een douchecabine nodig. Wij bieden je een uitgebreid assortiment aan verschillende douchecabines. Uiteraard zijn onze douches van perfecte kwaliteit en leveren we je de beste service. Dat is echter niet het enige wat we doen. We merken dat onze klanten het vaak moeilijk vinden om voor een bepaalde cabine te kiezen. We helpen onze klanten natuurlijk graag met het maken van een keuze. Daarom geven we in dit artikel een overzicht van de mogelijkheden die je hebt als je een nieuwe douchecabine wilt gaan plaatsen.

Een douchecabine: de vorm is bepalend

De zoektocht naar een nieuwe douchecabine begint meestal met het bepalen van de vorm van je nieuwe cabine. Douchewanden zijn er in alle soorten en maten, maar ze worden vooral onderscheiden door hun vorm. Douchecabines kunnen de volgende vormen hebben:

  • De vorm van een vijfhoek
  • De vorm van een rechthoek of vierkant
  • Een kwartronde douchecabine
  • Een halfronde douchecabine

Natuurlijk hangt het van jouw persoonlijke voorkeur af voor welke douchecabine je kiest. Toch kunnen praktische overwegingen ook een rol spelen. Zo zijn sommige vormen meer geschikt voor een kleine badkamer en andere vormen juist weer meer geschikt voor een wat grotere badkamer

De vijfhoekige douchecabine

In een wat kleinere badkamer wordt vaak een vijfhoekige douchecabine geplaatst. Deze cabine heeft, de naam zegt het al, vijf hoeken. De cabine wordt tegen de muur geplaatst.

Vanaf beide muren lopen er twee korte wandjes. Die wandjes worden schuin met elkaar verbonden door een deur. Over het algemeen wordt er hier gekozen voor een swingdeur. Deze douchecabine is verkrijgbaar in diverse formaten. De meest gebruikelijke maar is 90 x 90 centimeter, maar grotere en kleinere formaten zijn ook verkrijgbaar.

Een variant op de vijfhoekige douchecabine is de kwartronde cabine. Deze cabine ziet er hetzelfde uit, alleen staat de deur niet in een rechte hoek, maar is deze mooi rond. De ronde afwerking kan een wat sierlijkere uitstraling aan een badkamer geven, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Daarnaast moet een cabine natuurlijk ook bij het geheel van de badkamer passen. Een hoekige cabine kan heel mooi zijn in een verder strakke en moderne badkamer.

De vierkante of de rechthoekige douchecabine

Deze soort zal weinig uitleg behoeven. De vierkante of de rechthoekige cabine hebben een vierkante of een rechthoekige vorm. Deze vorm wordt veel geplaatst in badkamers.

Deze cabine hebben wij in vrijwel alle denkbare formaten beschikbaar.

Over het algemeen is het kleinste formaat dat gekozen wordt 120 centimeter lang en 80 centimeter breed. Grotere formaten zijn ook beschikbaar.

Zo hebben we de meeste rechthoekige cabines tot een formaat van 140 centimeter lang en 100 centimeter breed.

Als je veel ruimte in je badkamer hebt, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een nog grotere cabine te plaatsen. Ook hier zijn we je graag mee van dienst.

De halfronde douchecabine

Een halfronde douchecabine is een cabine die wat minder vaak wordt gekozen. Als je op zoek bent naar een cabine om je badkamer een unieke uitstraling te geven, dan moet je eens overwegen om een halfronde douchecabine te plaatsen.

Een halfronde douchecabine staat niet tegen twee muren, maar slechts tegen een muur. Vanaf de muur lopen twee rechte wanden. Vanaf de wanden volgt een halfronde deur.

Doordat deze cabine maar tegen een wand staat, voel je je minder ‘in een hoek gedrukt’.

Deze cabine creëert dus een gevoel van ruimte en vrijheid.

Echter, het feit dat deze cabine niet in een hoek staat maakt ook dat de cabine wat minder praktisch is in een kleine badkamer.

Wil je een douchewand, of een douchecabine?

Vaak worden de termen douchecabine en douchewand door elkaar gebruikt. Dat is echter niet altijd correct. De douchewand is de glazen wand die het water scheidt van de rest van de badkamer.

Bij een douchecabine loopt het water in een bak, de douchebak. Je hoeft er echter niet voor te kiezen om een douchebak te aan te schaffen. Sommige badkamers zijn geschikt om de douchewand ook zo op de tegels te plaatsen.

Je kan de douchewand op de tegels plaatsen als je een zogenaamde doucheput, of douchegoot hebt. Het water moet immers wel een punt hebben waar het afgevoerd kan worden.

Een douchewand die op de tegels is geplaatst kan een gevoel van ruimte en openheid creëren. Daarnaast is het ook makkelijker om de tegels van je badkamer schoon te houden, dan om een douchebak schoon te houden.

Een douche is meer dan een douchecabine

Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat een douche meer is dan een douchewand of een douchecabine alleen. De douchekop bepaalt voor een gedeelte hoe comfortabel jij kan douchen. Als we je een tip mogen geven: overweeg eens om een regendouche aan te schaffen. Een regendouche stort het water over een groter oppervlak over je uit. Dit geeft een erg comfortabel gevoel.

Daarnaast zijn er natuurlijk meer zaken die je douchecabine extra comfortabel kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een massagefunctie in je douche, of een ingebouwde radio. Als je een douchecabine gaat plaatsen, dan kost het je niet zoveel extra om deze functies in te laten bouwen, terwijl ze het douchecomfort enorm kunnen vergroten. Let daarom op de details als je een nieuwe douche gaat plaatsen!