Douchewanden die je badkamer mooier maken!

Douchewanden beslaan een groot gedeelte van je badkamer. Er zijn maar weinig badkamers waar geen douche in te vinden is. Om te voorkomen dat je badkamer helemaal nat wordt als je gaat douchen moet je douchewanden plaatsen. Zij scheiden de douche van de rest van de badkamer.

Een douchewand beslaat dan ook al snel een groot gedeelte van je badkamer.

Met andere woorden: een douchewand is een echte blikvanger.

Dat kan positief zijn, maar dat kan ook negatief zijn. Een lelijke douchewand zal je hele badkamer minder mooi laten lijken, terwijl een mooie douchewand je hele badkamer een luxere uitstraling geeft.

Duurzame onder de douche

Een douchewand is redelijk makkelijk te plaatsen. Als je een bestaande badkamer een opknapbeurt wilt geven, dan is het eenvoudig om de douchewand te vervangen. Daar is weinig hak- en breekwerk voor nodig. Een nieuwe douchewand plaatsen is dus een eenvoudige manier om je badkamer mooier te maken. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je gewoon een compleet nieuwe badkamer aan wilt leggen. In dat geval moet je ook zeker ons assortiment douchewanden bekijken.

Hoeveel douchewanden wil je hebben?

Als je op zoek bent naar een mooie douchewand, dan moet je jezelf eerst de vraag stellen: hoeveel douchewanden heb ik eigenlijk nodig? Sommige mensen geven er de voorkeur aan om maar één douchewand te plaatsen.

Men spreekt dan van een inloopdouche. Een inloopdouche is, zoals de naam al zegt, een douche zonder deur. Je kan er gemakkelijk in- en uitlopen.

Het voordeel van een inloopdouche is dat je je niet zo opgesloten voelt. Een inloopdouche laat je vrijer douchen. Als je een douche met meerdere wanden hebt, dan sluit je je als het ware op in een cabine. Sommige mensen vinden dat juist prettig, andere mensen vinden dat juist weer niet prettig. Voor hen is een inloopdouche dan weer heel geschikt.

Het kan ook zo zijn dat je liever meerdere douchewanden hebt. Je kiest er dan voor om een afgesloten ruimte te creëren waarin je kan douchen. Ook dan heb je de mogelijkheid om te variëren. Met name de keuze voor een bepaald soort glas is dan belangrijk. Er zijn douchewanden met transparant glas. Dergelijk glas is doorzichtig en dat zorgt ervoor dat je badkamer groter lijkt. Het nadeel van transparant glas is dat het je minder privacy geeft. Voor sommige mensen is dat belangrijk, voor anderen weer niet.

Waar let je op bij het aanschaffen van een douchewand?

Een douchewand is over het algemeen gemaakt van glas. De kwaliteit van het glas speelt een belangrijke rol als je een douchewand gaat kopen.

In de eerste plaats is het belangrijk dat je een douchewand koopt die gemaakt is van veiligheidsglas. Veiligheidsglas is glas dat minder makkelijk breekt dan normaal glas. Als veiligheidsglas toch breekt, dan breekt het op een andere manier dan normaal glas. Het valt niet in scherpe scherven uit elkaar. Dat is natuurlijk erg belangrijk, want je wilt jezelf niet verwonden als je bijvoorbeeld valt.

De dikte van het glas speelt ook een rol. Douchewanden zijn ongeveer 6 millimeter tot 10 millimeter dik. Hoe dikker de glazen plaat, hoe sterker de wand is. Het is echter verstandig om niet alleen naar de dikte van de wand te kijken. Veel belangrijker is het om te kijken of de douchewand is voorzien van een speciale coating. Sommige douchewanden zijn op een speciale manier behandeld, zodat kalk er minder makkelijk aan kan hechten. Dit zorgt ervoor dat je douche er helderder uit blijft zien.

Je douchewand is onderdeel van een groter geheel

Een nieuwe douchewand kan je badkamer een hele andere uitstraling geven. Dat is zeker waar. Het is echter ook waar dat de uitstraling van je badkamer ook door andere elementen bepaald wordt.

Zo is het best zonde als je een mooie nieuwe douchewand plaatst, maar tegelijkertijd nog een oude kraan in je douche hebt zitten. Dat is een beetje alsof je een Ferrari met verroeste velgen ziet rijden.

Als je je douche op gaat knappen, dan is het soms te overwegen om gelijk wat andere zaken mee te nemen. Plaats bijvoorbeeld een mooie regendouche. Een regendouche vergroot niet alleen het douchecomfort, maar zorgt er ook voor dat je badkamer er luxer uit gaat zien.

Voor sommige mensen lijkt het misschien een detail, maar een thermostaatkraan zorgt er ook voor dat je badkamer er een stuk mooier uit gaat zien. Een mooie, luxe thermostaatkraan geeft je douche al snel een andere uitstraling. Als je toch met je badkamer bezig bent, dan zou je die zaken gelijk mee kunnen nemen!

Douchewanden kunnen behoorlijk prijzig zijn. Dat komt vooral omdat het glas erg prijzig is. Ook het design speelt een rol. Er zijn ook douchewanden die van plastic vervaardigd zijn. Deze wanden zijn wat goedkoper. Het nadeel van een plastic wand is echter dat na verloop van tijd het kalk zich aan de wand blijft hechten. Hoe goed je de wand ook schoonmaakt, hij wordt nooit meer helemaal transparant. Dat is een nadeel van plastic douchewanden.

Met een douchewand kan je van je bad een douche maken

Veel mensen vinden het fijn om een ligbad in hun badkamer te hebben. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Een zitbad of een ligbad neemt immers best wel wat ruimte in. Een douche wordt in de regel vaker gebruikt. Je neemt immers vaker een snelle douche, dan dat je uitgebreid gaat badderen. Als je een keuze moet maken tussen een douche of een zitbad in je badkamer, dan delft het ligbad al snel het onderspit.

Dat is logisch, maar niet altijd nodig. Je kan er namelijk ook voor kiezen om een douche-bad combinatie te maken. Je plaatst dan een zitbad in je badkamer, maar voorziet die van een extra wand. Deze wand is eigenlijk een douchewand. De wand zorgt ervoor dat je in je bad ook kan douchen, zonder dat heel je badkamer nat wordt. Als je van baden en van douchen houdt, maar geen ruimte hebt voor een aparte douche en een apart bad, dan kan een douchewand uitkomst bieden. Je maakt dan van je bad gewoon een douche!